En perfekt weekend – oavsett årstid

Gotland bjuder på en kontinental känsla, härligt klimat året runt, mat i världsklass och massor att se och uppleva. Kort och gott en perfekt weekend-destination, oavsett om du åker med tjejgänget, kärleken, familjen eller golfpolarna. Prova lite av varje och du är garanterad en helg med både avkoppling, upplevelser och nya intryck!

Med Visby som mittpunkt lockar ön till sig fler och fler weekendresenärer året runt. Och det är lätt att förstå varför. Det är enkelt att ta sig hit, bara 35 minuter med flyg från Bromma i Stockholm. Eller ta färjan från Oskarshamn eller Nynäshamn, det tar inte längre än ca 3 timmar. Väl framme välkomnar Visby dig med öppna armar. Omringad av ringmuren bjuder staden på allt från kulturarv, klosterruiner och andra sevärdheter, till matupplevelser i världsklass, lokal shopping och strosvänliga kullerstensgator. Dessutom är kulturlivet på ön rikt och sprudlande – oavsett om du gillar historia, teater, musik eller konst.


En perfekt weekend på Gotland – dag för dag

Fredag / dag 1
Ankomst på eftermiddag/kväll. Checka in på hotellet, gör dig i ordning och ge dig ut i vimlet för en god middag med lokala råvaror på någon av Visbys högklassiga restauranger. Kanske blir det också några efterföljande drinkar.

Lördag / dag 2
Visby är en promenadvänlig stad som du utan tvekan upptäcker bäst till fots. Börja dagen med en härlig runda längs Strandpromenaden och ringmuren. Efter en god frukost är du sedan redo att upptäcka Visby innerstad. Strosa runt bland kullerstensgränderna, kika in i de små butikerna med lokal shopping och glöm inte att ta en paus med en kopp kaffe och en genuint tillagad saffranspannkaka på någon av Visbys mysiga caféer.

På eftermiddagen kan du koppla av på spa, ta del av stadens historia eller låta dig överraskas av konst och hantverk på oanade platser. Njut av tid för varandra på en långlunch eller varför inte passa på att göra en utflykt? Hyr bil eller cykel och upptäck närområdena, allt från magiska stränder och spektakulär natur till ett mysigt café eller en spännande aktivitet. Spelar du golf har du säkert redan bokat in dig på en av öns alla fantastiska banor!

Även denna kväll spenderar du bäst i Visby, maten och myllret av människor skapar här en härlig stämning året runt. Kanske är det ikväll dags att testa helt nya smaker på någon av stadens restauranger, många mixar gotländska råvaror med influenser från olika delar av världen i unika kombinationer!

Söndag / dag 3
Lyxa till det med en god brunch i vacker miljö, extra njutbart blir det om du har tagit en uppfriskande promenad även denna morgon! När du är mätt och belåten kanske du beger dig till Södra hällarna. En magisk plats strax söder om stadskärnan, med dramatiska klipphällar, vackra stenstränder, spännande grottor och havets lugnande vågskvalp ständigt närvarande. Perfekt utflyktsmål innan det är dags att bege sig hemåt igen. Efter en välfylld och minnesvärd helg på ön vågar vi nästan lova att du kommer tillbaka!


EXPERTERNAS TIPS:
Om vädret tillåter kan du hyra en cykel och till exempel cykla till naturreservaten Brucebo, Södra hällarna eller Högklint. Vill du se mer av ön kan du kolla in busstiderna på gotland.se/kollektivtrafiken, eller varför inte hyra en bil? Det händer saker på Gotland året runt, kolla med Turistbyrån eller på gotland.com, gotland.net för tips och aktuella evenemang!

PS.
Glöm inte att boka dina upplevelser såsom boende, mat och evenemang i god tid – såväl besökare som öbor gillar att njuta av utbudet som erbjuds och helgerna blir lätt fullbokade!