Europas vackraste konferenslokaler ligger i Visby

Det blir allt mer populärt att få vara med om en middag, konsert eller olika historiska aktiviteter i en av Visbys medeltida kyrkoruiner, och det är inte så konstigt. Den inspirerande miljön bidrar till en oförglömlig upplevelse som etsar sig fast i minnet under lång tid framöver.

Den mäktigaste ruinen är 900 år gamla Sankt Nicolai. På senare år har den restaurerats till en unik världsarena med självbärande kupoltak, imponerande takhöjd, fantastisk akustik, stora glasade fönster, hydraulisk scen, kalkstensgolv och nya inventarier. Med plats för upp till 1200 stående besökare eller 600 sittande gäster passar ruinen stora internationella företag, rikstäckande organisationer och förbund.

Världsunik stämning

Den kulturhistoriska miljön är som skapad för att arrangera minnesvärda konferenser, seminarier och kulinariska middagar där deltagarna kan bli eskorterade av riddare och eldkonstnärer står för underhållningen. Intrycket förstärks också av ljuset som belyser det medeltida murverket, musiken som spelas och vindens sus. Det blir en wow-känsla som är svår att uppnå någon annanstans.

Flera magnifika ruiner

Helge And från 1200-talet är en intim ruin som till stor del är täckt av tak. Här kan upp till 100 personer mingla, skåla och njuta av utsikten över det skimrande havet och den historiska innerstaden. Klosterlängan är kanske Visbys mysigaste lokal och ett klockrent alternativ för den som vill arrangera ett möte eller bjuda på middag i stadens allra mest genuina miljö.

En gång i livet kan lätt bli flera

Den som har varit med om ett evenemang i en av Visbys ruiner längtar nästan alltid tillbaka. Stämningen, maten, artisterna och den magnifika miljön gör besöket till resans höjdpunkt. För mer information om Europas vackraste konferenslokaler.