Naturreservat

Var du än är på Gotland så är naturen alltid nära. Förutom härliga grönområden, vackra stränder och häftiga raukar finns här också 146 naturreservat, alla med sin unika prägel.

Njut av en utflykt där du kan få uppleva allt från täta barrskogar och kärr till karga stränder, fågelsjöar och mäktiga lövskogar.

Gotska Sandön

Gotska Sandön är en nationalpark som är väl värd ett besök. Svårtillgänglig och sällsamt vacker. Gotska Sandöns nationalpark ligger mitt i havet, långt från närmaste fastland. Gotska Sandöns landskap, med dess milsvida sandstränder och djupa tallskogar, formas ständigt av vind och vågor.

Upplev fria horisonter, solande sälar och det enskilda lugnet mitt i Östersjön. Ströva längs de fina stränderna eller vandra längs de markerade lederna och ta del av öns alla upplevelser.

Krysslista – upptäck en ny favoritplats!

Länsstyrelsen på Gotland har tagit fram en krysslista med 146 gotländska naturreservat där du enkelt kan bocka av vilka du har besökt och vilka som återstår att upptäcka. Du kan ladda ner din egen krysslista via knappen nedan