Ödins garveri

Med känsla för skinn!

Gotlandsfårets skinn sägs vara det bästa i världen. På Ödins Garveri i Visby har man jobbat med detta fantastiska material sedan 1800-talet och här produceras och tillverkas unika skinnprodukter av hög kvalitet.

I en vacker, anrik byggnad precis intill Almedalen ligger Ödins Garveri. När man kliver in möts man direkt av den angenäma doften av skinn som sitter i väggarna. Butiken är fylld av lammskinnsprodukter, alla framtagna av Gotlandsfårets unika skinn. Bakom kulisserna gömmer sig syateljé och saltbod, ytterligare bevis på att det här säljs äkta, genuint hantverk som skapas för att hålla i generationer.

På Ödins Garveri har man jobbat med skinn från de gotländska lammen sedan tidigt 1800-tal. Här hittar du lammskinn med den karaktäristiska glansiga, grå och lockiga pälsen som är ljuvliga att dra fingrarna igenom. På Ödins värnar man om kvalitén, och lägger stor vikt vid att ta tillvara och vårda skinnet så att det håller länge och får en vacker patina. Ägaren Eva och hennes kollegor syr västar, mössor, halsdukar och vantar; allt för att hålla dig varm och vacker. Lammskinnet är numer också en trendig inredningsdetalj, och till hemmet hittar du fällar med vackra blocktryck, kuddar med kort eller lång päls och puffar att lägga upp fötterna på efter en slitsam arbetsdag. De har dessutom också designat en alldeles egen yllepläd av lammets ull tillsammans med Klippans Yllefabrik, med Evas egen design invävd i filten.


Välkommen in till Ödins Garveri och upplev en genuin butik med fokus på skinn, känn den angenäma doften och njut av historien som sträcker sig tillbaka ända till 1852.


Faktaruta

ÖDINS GARVERI
Vid Almedalen Tage Cervins gata 3, Visby