Pierre Jonsson – snickaren som älskar att fotografera

Snickaren Pierre Jonsson är huvudfotograf till det här magasinet. –Gotland är en unik plats och ett tacksamt ställe för alla fotoentusiaster. Det finns fantastiska stränder, solnedgångar och raukar att fotografera. För att inte tala om ruinerna i innerstaden och ringmuren som omger Visby. Jag älskar att vandra runt i innerstaden om kvällen och fotografera. Det blir en trolsk känsla i bilderna när man komponerar en bild med ljuset inifrån de unika färgglada husen tillsammans med gatlyktor och kullerstenar.

–Jag har varit en vilsen själ och en sökare i hela mitt liv tills jag hittade min passion att fotografera. När jag köpte en kamera förändrades mitt liv. Jag hittade hem direkt och har fotograferat varje dag sen dess. När jag inte håller i en kamera redigerar jag bilder eller kollar YouTube-klipp med erfarna fotografers tips och råd. Jag jobbar idag som snickare och lägger mycket av min fritid på fotografi. Mitt mål är att kunna leva på mitt fotograferande.


Fakta Pierre Jonsson
Bor: Visby
Ålder: 39
Familj: Två tonårspojkar, flickvän och hund.
instagram: @pierrejonsson_photo


Pierres fem favoriter

RAUKOMRÅDE / LJUGARN
Den här bilden togs sommaren 2018 och jag hade turen att befinna mig i närheten av det här vackra raukområdet när ett enormt åskväder drog in över Gotland. Jag älskar den här bilden och dess kontrast mellan raukarna och färgen på himlen som åskan skapade.

NORSTA AURAR / FÅRÖ Norsta Aurar är en väldigt unik strand som jag och min flickvän besöker sommar som vinter. Orkar man gå några kilometer genom skogen får man sen skörda frukten av en riktig paradisstrand.

ALLÉN / ROMA Allén vid Roma Kungsgård är ett sånt vackert fotoställe som jag återkommer till om och om igen. Den här fotoidén hade jag gått och ruvat på länge, men till slut kom dimman och då fick jag chansen.

KUNGENS SAL / ARDRE Kungens sal är ett fantastiskt ställe att besöka och där finns det mycket att fotografera. Dels raukarna och den trolska skogen som omger stenformationerna, men även den vackra närliggande sandstranden.

KÄRRINGEN / VISBY Kvarnar finns det mycket av på Gotland och de gör sig bra på bild. Lägg till en soluppgång eller solnedgång så har du en grym bild! Den här bilden är dock tagen efter solnedgång och ljuset som kommer in från sidan är från gatlyktorna en bit bort. Dimman har jag lagt till i Photoshop för lite ”Moody” känsla, vilket jag älskar.