Boka din resa till Gotland

Välkommen till Gotland – en annorlunda Ö

Gotland är Sveriges största ö, och ligger ca 100 km från det svenska fastlandet. För flera hundra miljoner år sedan låg Gotland nära ekvatorn, vilket har format ön och dess säregna natur. Den fossilrika kalkstenen, vädret och vågorna har skapat ett landskap som är unikt med raukarna som kännetecken. Gotland är ett av Sveriges mest populära turistmål. Här är avstånden korta, och du kan njuta av unik natur med öppna landskap, vacker kust och ett stort utbud av aktiviteter året runt. Gotland erbjuder dessutom spännande kulturarv och historia att upptäcka, samt lokala råvaror och mat i världsklass att njuta av.

”Sveriges mest populära turistmål”


Snabbfakta

Färja
Färjan från fastlandet till Visby avgår dagligen från Oskarshamn eller Nynäshamn och tar strax över 3 timmar. Under sommarmånaderna trafikeras även Västervik.

Flyg
Flyg från Stockholm till Visby avgår dagligen från Arlanda Airport eller Bromma Airport. Det går även att flyga från Malmö och Göteborg, och sommartid även från ytterligare orter i Sverige.

Boende
Runt om hela ön finns olika typer av boenden för alla smaker och plånböcker. Hotell, pensionat, B&B’s, lägenheter, camping, stugor. Du kan boka på sajter som Gotland.com, Gotland.net, Destinationgotland och Tripadvisor.

Cykel
Gotland är perfekt för dig som vill uppleva öns natur från cykeln. Det finns flera olika företag som hyr ut cyklar för olika behov.

Biluthyrning
Väl på Gotland tar du dig med fördel runt ön med bil. Det finns flera hyrbilsföretag.

Kollektivtrafiken
Bussar trafikerar så gott som hela ön. Du hittar tidtabeller och information på Region Gotlands hemsida.

Mat & dryck
Gotland vimlar av högklassiga och prisbelönta restauranger. Majoriteten av dem finns av naturliga skäl i Visby, men det poppar hela tiden upp fler och fler riktigt bra restauranger runt om på ön.

Aktiviteter
Gotland har ett rikt utbud av evenemang och aktiviteter året runt. Kika in på Gotland.com, Gotland.net, Kulturensö.se, Länsteatern på Gotland eller Gotlands Museum för att upptäcka stora delar av utbudet. Och du, glöm inte att boka – såväl besökare som öbor gillar att ta del av öns utbud och en hel del aktiviteter och evenemang blir snabbt slutsålda!

Säsong
Gotland är fantastiskt – året runt! Även om ön för många förknippas med sol och bad så är höst, vinter och vår fantastiska årstider som alla erbjuder makalös natur, spännande matupplevelser, historia, kultur, evenemang och aktiviteter. Har du inte upplevt ön bortom sommaren? Gör det! Vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Bra att veta
Turistbyrån på Gotland hittar du på Donners plats i Visby. Här får du personlig service och all hjälp du behöver.

Inför resan
Inför din resa hittar du samlad information om ovanstående transporter, praktisk info, guider mm via den officiella besöksguiden www.gotland.com eller www.gotland.net

”Har du inte upplevt ön bortom sommaren? Gör det! Vi lovar att du inte kommer bli besviken!”