Upplev Ljugarn

Östra sidans pärla!

Den vackra semesterorten Ljugarn lockar med soluppgångar och strandhäng, historia och fornminnen, barnvänliga aktiviteter och häftiga naturupplevelser. Det charmiga lilla samhället bjuder även på ett brett restaurangutbud, mysiga caféer och boenden för alla smaker.

Det är nästan omöjligt att inte göra återkommande besök till den vackra stranden och den karaktäristiska naturen på östra sidan av Gotland. Med sina fantastiska soluppgångar, vackra sommarvillor från 1920-talet och en gemytlig atmosfär är Ljugarn en populär destination med många återkommande sommargäster. Utbudet av genuina boenden och högklassiga restauranger är stort och omringas av karakteristisk natur och historia.

Besök raukområdet Folhammar, slappna av vid den långsträckta badstranden eller ta en promenad bland havet för att sedan slå dig ned vid ett charmigt café. Ljugarns hamn och det närliggande gamla fiskeläget Vitvär är också värt ett besök. För dig som gillar en aktiv semester finns möjligheter för såväl cykling som jogging på slingrande vägar med havets brus som sällskap. Det finns även stora möjligheter för kite- och vindsurfing längs kusten, eller varför inte ta en runda på Ljugarn GK:s niohålsbana eller spela tennis på ortens nyrenoverade utomhusbanor.