Upplev Sudersand, Fårö

Fårö – En plats utöver det vanliga

Många kallar Fårö för norra Gotlands paradis, och visst har ön något alldeles speciellt. Det har också Sudersand Resort. Omgiven av makalös natur, belägen vid en av öns absolut vackraste sandstränder och med mat- och boendealternativ för alla smaker är detta en plats som erbjuder något utöver det vanliga. En plats att landa på, en plats för njutning. Välkommen att hänföras!

Upptäck det karaktäristiska, karga landskapet som denna lilla ö erbjuder. Fårö är en av Gotlands mest besökta platser, och det är lätt att förstå varför. Hit tar man sig enkelt med den kostnadsfria Fåröfärjan som frekvent går mellan Fårösund och Fårö. Väl på ön är besöksmålen många. Här finns historiska lämningar och ståtliga raukfält och du bjuds på storslagna naturupplevelser med spännande fågelliv.

Besök Ullahaus unika sanddynor omgivna av mäktig tallskog, eller gå i Ingmar Bergmans fotspår på Bergmancenter. Det kanske mest spektakulära är för många de kilometerlånga stränderna. Njut av finkornig sand mellan tårna, kristallklart vatten och färgsprakande solnedgångar i horisonten.

På Fårö hittar du flera sandstränder såsom Ekeviken, Norsta Auren och Skalasand. Vid den östra kusten ligger den kanske mest kända; Sudersand. Utnämnd till en av världens bästa stränder sjunker du här ner i mjuk, vit sand som leder dig ner till det nästintill turkosskimrande vattnet. Här finns även flera restauranger och caféer, vilket gör platsen perfekt för alla typer av resenärer och ett självklart stopp vid ett besök på Fårö.

Upplevelser

På Sudersand Resort finns det gott om aktiviteter – en perfekt kombination av lugn och livlig miljö. På området hittar du bland annat pool och äventyrsgolf som passar alla åldrar. För dig som vill njuta lite extra finns ett härligt spa- och relaxområde som bland annat erbjuder bastu och vedeldade badtunnor med utsikt mot strand och hav. Dessutom finns här både ett nybyggt utegym och ett modernt och fräscht gym inomhus.

Äventyrsgolf & Pool

Banan med 12 hål i varierande terräng är uppgjord för en spännande match. Utmana familjen eller dina kompisar. Blir någon revanschsugen spelar ni alltid andra rundan för en billigare peng. I anslutning till äventyrsgolfen ligger en pool med soldäck där du kan slappna av och njuta.

Kulinariskt

Sudersand med omnejd innebär inte enbart vacker natur och boende med fantastiskt läge. Här erbjuds även en mängd olika restauranger med utbud som à la carte, pizza eller helgrillat lamm. Kring området finns även caféer för dig som vill njuta en kaffe i solen, hämta nybakat bröd på morgonen eller ta med fika till stranden!

Boende för alla

Oavsett om du önskar ett enklare boende eller vill bo lite bekvämare har Sudersand Resort garanterat något som passar. Här finns allt från strandvillor, stugor och vandrarhem till hotell och camping.


Faktaruta

Antal boende:
ca 125 stugor och ca 180 campingtomter.

På anläggningen:
Stugby, hotell, vandrarhem, camping, äventyrsgolf, poolområde, träningsstudio och butik.

Adress:
Sudersand 5650, Fårö. Tel: 0498-22 35 36