Vill du arrangera nästa möte på Gotland? Då kan du få kostnadsfri rådgivning!

Gotland Convention Bureau hjälper organisationer, förbund, föreningar och myndigheter att arrangera ett möte eller ett event på ön. Och det bästa av allt – du behöver inte betala en krona för att få deras hjälp.

– Vi jobbar oavbrutet med att hitta icke kommersiella organisationer som vill förlägga ett möte till Gotland. Vi hjälper till med förslag på lämpliga resealternativ, hotell, konferensanläggningar och evenemang. Allt utifrån att det ska bli så enkelt som möjligt att välja Gotland som mötesplats, säger Frida Lindroth projektledare på Gotland Convention Bureau.

Visningsresor

För de som blir intresserade kan Gotland Convention Bureau ibland ordna visningsresor till Gotland. – De som bokar en visningsresa bestämmer sig nästan alltid för att lägga arrangemanget i Visby, och det är inte så märkligt. Många blir häpna över atmosfären som råder här med slingrande gränder, medeltida ringmur och spektakulära kyrkoruiner. Att kongresshallen med havsutsikt nu också är miljömärkt enligt den internationella organisationen Green Keys kriterier är ytterligare en anledning till att många föredrar Visby framför andra alternativ, säger Cecilia Stålhammar också hon projektledare.

Vid en första anblick kan det verka långt till Gotland, men så är det egentligen inte om man lyssnar noga på vad Frida berättar. – Färjan tar bara drygt tre timmar från Nynäshamn eller Oskarshamn och då kan man börja konferensen redan ombord i en egen avdelning. Vid ankomst är det max tio minuters promenad till de flesta hotell och till kongresshallen. Flyger man tar det bara 40 minuter från Stockholm. Dessutom är det inga avstånd att tala om i Visby, vilket gör att onödiga och tidskrävande transporter kan undvikas.

En hållbar destination

På Gotland arbetar näringslivet och regionen tillsammans för att göra ön till en hållbar destination. Det är ett ständigt pågående arbete som redan resulterat i många förbättringar. – Det är fantastiskt att se alla som jobbar för att göra Gotland till den naturligaste mötesdestinationen, utifrån ett hållbarhetsperspektiv. De nya färjorna drivs med naturgas vilket kraftigt minskar koldioxidutsläppen, Visby Airport är den första fossilfria flygplatsen, hotellen är miljöcertifierade och maten som serveras baseras nästan alltid på närproducerade varor, avslutar en entusiastisk Cecilia.

Faktaruta

Gotland Convention Bureau arbetar för att söka upp, stimulera och stödja organisationer som kan och vill åta sig värdskapet för ett kommande större möte eller kongress.

Gotland Convention Bureaus huvuduppgift är att utgöra en viktig partner för kommuner, regioner, universitet, högskolor samt andra organisationer och myndigheter i deras långsiktiga arbete med att utveckla sin verksamhet och destinationen som helhet.